Elvira rapporterar

Som jag lovad igår fast en dag försent så kommer dom nya gardinerna här och lite annat smått o gott........ ;o)

 Framsida!
Baksida
 Styling av mama som vet att hon inte är nån Simon o Tomas, men hon gör så gott hon kan. (Märk Farfar hur det inte syns nån furu!!!!)
 En av dom nya kuddarna!

Och sist men defenitivt inte minst, mamas senaste bakverk.......



...... gott!

Min stackars mama satt där med kaffekoppen i handen och en dröm i andra och alldeles ensam. Men hon försäkrade mig om att jag var hennes bästaste vän och det räcker gott o väl med mitt sällskap....... naaawwww!

Puss

Over and out

Elvira


Elvira rapporterar

Papa kommer att vara borta hela dagen idag, först är det jobb, sen match och tillsist ska dom gå o kolla på fotboll. Tycker mama borde klaga mer på att han är hemma så lite, fast jag vill ju inte säga nåt.

Igår blev det en långpromenad med vovven och det var så skönt ute, för en gång skull så lös solen på oss. Mama vekade mkt gladare oxå. Igentligen är det rätt svårt för barn att veta vad det är som rör sig däruppe hos våra föräldrar. Fatta då hur enkelt det igentligen är att förstå oss. Mat, sova, leka och kramas. Det är vad jag behöver och kanske en ny blöja då och då.

Solen lyser där ute idag oxå och mama säger att det blir promenad idag me. Hon sa att hon kanske tillome skulle ta med sig lite bröd o ge ankorna som är nere vid den lilla dammen. Om inte enzo äter upp dom först vill säga.

Ja ni så nu ska jag ta min morgonlur så mama kan bädda och göra sånt vuxna gör. För att sen när jag vaknar, krama mig.

Ha det bra allihopa
Over and out
Elvira

Elvira rapporterar


Jag funderar på vad mitt nästa inlägg ska handla om!

Så här ser det ut nu för tiden när jag sitter med mama o dikterar ihop inläggen till bloggen. Jag finner det lite svårt att nå tangenterna när armarna inte är så långa så det är ju tur mama finns annars hade detta aldrig gått.

PÅ tal om nåt helt annat så är det om två veckor på söndagen den 8:onde november Fars Dag och nu kommer jag till det dilemmat vad man ska ge sin käre far sen nästan fyra månader tillbaka. Han har ju funnits där för mig natt som dag i glädje och skrik och framförallt när mama var på ullared. Utan han hade jag aldrig klarat detta. Men jag ska nog hitta på nåt!

Min kära mama har färgat håret och det blev väl bra, jag struntar igentligen i vilket för jag drar ju bara i det men här kommer en före och en efter bild



Ganska bra ble det.

Nähä då var det dax att ta tag i vardagen, vi ska snart ut me enzo. Mama ska bara klä på oss först och kanske bädda.
Jag kommer ikväll att lägga ut en bild på dom nya gardinerna i storarummet........ åhhh så fina.

Pussen på bussen


VA, Stick sa jag!

Over and our Elvira

Elvira rapporterar

Alltså nu ska ni få höra här. Först o främst så glömde jag i torsdags att berätta att jag Elvira kan nu greppa saker. Men alltså det har jag ju kunnat länge men nu tog jag den själv. Det blev ett himmla ståhej på morgonen.
Jag ligger där i sängen i godan ro o pratar lite med mama. Hon håller då upp nappen framför mig och jag sträcker ut mina händer och tar den.
Hallå liksom, mama var tvungen att väcka papa och jag var tvungen att visa igen. Snacka om tjatiga föräldrar!

Så idag på förmiddagen så skulle mama gå på toan och papa satt vid datorn. Mama la mig på golvet o storarummet. Hon la mig på magen. Hon lämnar mig för att gå på toan och då, då passar jag på. Svich så ligger jag på ryggen. Lite skrämmande var det faktist så jag ropade på mama, som blev helt galen och sprang o hämtade papa igen. Det var ett evigt ståhej om detta ett bra tag. Mama ringde mormor och papa la mig på magen igen och tog fram videokameran. Fast ni vet, envis som jag är så vände jag inte på mig igen. Kommer att köra med detta för all framtid när jag inte får som jag vill, ni såg ju inte min första vändning....... hehe!

Ikea med farfar o gamlefarmor, jag sov, så jag kan inte berätta vad som hände. Mama köpte iaf nya gardiner. Kul! Inget till mig, taskigt! Här får man för man är snäll o sover!

Så nu ropar sängen, gonatt på er alla!

Over and out!

Elvira rapporterar

NU ska ni få höra dagen har varit alldeles utmärk rolig för mig.
Vi började på kyrkans öppna förskola och lekte lite med barnen där, sen så var det sångstund och då sjöng vi papas favvo sång. En liten vick på rumpan affär!

Sen sov jag länge när vi kom hem och mama hon lagade middag, eller middag det var kyckling sallad och jag är ledsen att jag inte kan kalla det för middag. Vem äter grönt mer än djur igentligen?

Nåja sen kom papa hem och vi kramades lite så gav han mig mat medans mama fixade smörgåsar till dem. Jag åt massor och sen kräktes jag en flod, men mama lyckades fånga upp allt i en handduk så det inte kom sängen.

Det bar sen av till basketmatchen, min allra första och denna utstyrsel hade jag då.......



Det hände det roligaste på hela veckan på matchen.
Mama och jag går in och sätter oss på en bänk, hon håller mig i knäet så jag ska kunna se bra. Då kommer det fram en man från papas lag och säger,
- Welcom to sweden!!!!
Mama såg ut som ett frågetecken och svarade, vad vill du jag ska säga.......? Thank You?

Då trodde han att mama var gift med papas lagkamrat från Lettland. Då fick hon sig ett riktigt gott skratt.
Matchen vann dom överlägset med 70 poäng eller nåt. Det såg ut som det andra laget var typ 14 år allihopa. Så det kan inte vara så långt kvar tills jag kan börja.

Ja ni iaf så ska jag sova och mama o papa med, imon bär det av till öppna förskolan och massage.

love you

Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Nu har farfar varit igång igen och tjatat att jag ska skriva, ibland ska jag tala om för dig så får man nåt som kallas skrivkramp.
Det har jag inte!
Alltihopa är mamas fel. Hon klagar på att hon är så trött hela tiden, men liksom halllå, sov då! Kan jag rå för att hon är vaken varje gång jag vaknar på natten? Kanske, kanske inte.

Denna vecka har vi inte alls gjort nåt, jag är ju fortfarande väldi glad över sakerna jag fick när hon var i ullared så det är ju bra. Sen går hon runt o gnäller hela tiden att hon är så ful....... mama är riktigt konstig denna vecka. Hon skyller allt på PMS, vad fasen det nu är?
Papa däremot är typ världens bästa, han kramar mig massor och igår fick jag somna i hans famn, det är nog det det jag gillar mest. När mama ska söva mig så får jag ligga själv i min säng och gapa lite och in kommer hon, då tror jag hon ska ta upp mig, men nej. In med nappen över med barba filten sen går hon igen.
Hemligt är att jag ger igen för det på natten sen, men det vet inte mama!

Imon kanske det blir öppnaförskolan på kyrkan här nere, mama tycker att jag kan behöva det då dom inte döper mig, men jag vet att allt handlar om fika för henne.

Ska se om jag kanske hittar nån bild att lägga ut...



Fatta vad snäll jag är som delar med mig av MITT täcke och kudde.

Måste visa en sak till och jag skäms nästan, men mama har bakat igen och denna gången blev resultatet.....


..........PERFECT

Älska varandra
Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Nu ni ska ni få höra. Mama har varit i Ullared idag med sina systrar och hon handlade MASSA till mig. Kläder och lite leksaker och sen en spargris som jag kan spegla mig i. Tro att jag är glad.
Ni undrar kanske vart jag var då, men det var Papa dotter dag. Papa o jag har hängt hela dagen, sen har vi varit ute en sväng med vovven.

Vi har haft det supermysigt!

Veckan har spenderats hos mormor o morfar, jag kände lite för att åka till dem och lämna kvar lite Vira doft. Det blev nog rätt mkt, men det är faktist inte så lätt när man inte kan kontrolera sina kräkreflexer.
Tror att mormor fick tvätta sina kläder iaf två gånger per dag. Det är kul att vara där men jag saknade papa massor och mormor blev nog lite trött på att jag var tvungen att bada henne i kräks hela tiden! 
Sen fick jag en fin basketboll av Papas gamla tränare Vic....... tusen tack!
En jättego filt av farfar som han handlat alldeles själv.......... kram på dig farfar!

Jag var hemma själv med mormor o morfar när mama var o tittade på papas lag när dom spelade match. Som tur var så vann dom men det var en kille i papas lag som bröt armen. Mama sa att jag kanske skulle blivit rädd om jag var med och såg när armen inte var bra. Hemma hos mormor o morfar var allt toppen och jag pratde med dem om allt mellan himmel o jord, sen kräktes jag lite me!

Igår var vi hos farmor o plastfarfar med mina farbröder o moster. Dom serverade porterstek och sås med gelé. Jag började gapa när dom åt att jag oxå ville ha, men fick inget som vanligt. Mama sa att snart när jag är 4:a månader ska jag få smaka, inte porterstek men banan. NÄR ÄR JAG FYRA MÅNADER????????? Åhhhhhh  vilken tid det tar!
Men jag skäms nästan lite att säga detta......... jag kräktes lite där med!
Först på farmor, sen på faster och på farbror. Jag kräktes på Antons sara med. Hua mig, kanske inte vågar visa mig där i framtiden. Med all säkerhet inte hemma hos Farbror Anton som snart ska flytta. Han höll visst själv på att kräkas..... sorry anton.

Jag pratade o var på topp där oxå sen tog jag en tupplur i farmors säng och när jag ändå låg där så kräktes jag lite där med.
Mama undrar om jag har bullemi? Vad det nu är.

Nej ni, det har varit en hektisk vecka, tranås, papa och mamas döda växter. Andra gången papa tar kål på dem. Hoppas bara att han inte blir jagad av trädkramare....... tihi!

Nu ska ni få se vad jag fick av mama......... Maggie!



Här sussar jag i farmors säng med filten, bara glad att dom la mig där dom gjorde, om ni förstår vad jag menar..........



Nähä nu bär det väl snart av till sängen.

Ta hand om er

Over and out

Elvira!

Elvira rapporterar

Det var ett tag sen jag skrev nu och det känns som om det kanske har hänt lite.
Mama o jag följde med mormor o morfar hem igår. Papa blev ledsen och nu saknar han mig och mama oxå kanske.

Va lugn papa vi kommer snart, we love you!

Jag är på mitt bästa humör nu för tiden och mama bara älskar mig mer o mer säge hon.

Papa tvingade mig att se matchen mellan sverige och danmark i lördags.



Jag gav dom mitt fulla stöd, men det hjälpte inte hur mkt jag låg där och hejade, det blev inga mål för det!

Så nu ni på söndag ska jag vara enzam med papa för mama ska till ullared och handla kläder till mig. Ibland har man tur.

Sov gott alla! Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Som ni alla vet så var det den stora dagen D igår. Sprutor, en i varje ben. Mama försökte att förbereda mig för vad som komma skall, men det är inte alltid et lättaste. Jag fick tillome komma in lite tidigare till sköterskan. Hon kollade vikten på mig och det var så att jag har krossat 6 kg nu.
Hde vuxit hela 7 mm på en vecka o huvudet oxå. Snart är jag stor!

Sprutorna skrek jag bara lite på, mama fanns ju där att trösta mig, tur man har henne ibland. Just nu är jag lite arg på henne för hon skällde på mig inatt.
Allt jag kan säga till mitt försvar där är, 38,5 och 2 sprutor.
Vilken normal bebis på 3 månader vill inte då sova jämte mama o papa. Men nej hon skulle promt ha ner mig i min säng. Jag var ju helt enkelt tvungen att protestera och då skällde mama lite på mig. Men fasen jag gav mig inte, så tillslut.
Ahhhhh jämte mama, bästa som finns. Varm o skänt o nära till maten.

Jag vaknade o var jättepigg sover som en prinsessa där. Mama däremot klagade på ryggont och annat tjafs. Som tur är så har jag fått papas förmåga att slå dövörat till, så jag lyssnade inte på hennes klagande.

Mama köpte en ny klänning till mig igår som jag ska ha på dopet imon och jag kommer bli så himla söt.
Farfar och gamlefarmor tittade hit på kvällen. Dom var på väg hem från gbg och stannade för en kvällsmacka och lite idol.

Så nu ska jag ut me enzo o Mama för papa har stuckit iväg på en match han inte ska spela! Han skadade sig igår. Stackars papa!

Ha det bra allihopa och glöm inte att älska varandra och var snälla mot mama o papa!

Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Jag är i Tranås hos mormor o morfar för pap ska på styrelsemöte här ikväll. Han är visst en viktig person.
Så jag har visat en bra sida och en dålig. Igår vaknade jag vid halv 7 och var jätte arg. Mama försökte trösta mig, men hon lyckades inte så bra. Fast efter en stund så lugnade jag ner mig.
Morfar kom vid en kvart över 11 och hade då klarat uppkörningen på taxikortet..... GRATTIS!!!!!
Mama o morfar åt ute medans jag sov i bilstolen. Mama skulle sen på besiktning av nedre regionerna efter förlossningen och det var tipp topp. Så inga 2:or där.

Jag sov länge igår och efter att vi kom till tranås så träffade jag moste och kusinerna och sen mamas kompis rebecca med hennes två barn, Noah o Gry!

Jag ska ner med mama på stan sen så jag skriver nog en bit senare

...... later

over and out

Elvira



Min moster (
http://mellemelle.blogg.se) har tagit bilden, hon är super duktig.

NU ÄVEN I SVARTVITT!!!!!

Elvira rapporterar

PÅ morgonen brukar jag ligga i sängen så får jag babygymmet över mig och jag kan leka länge. Det är så kul att se saker röra sig när man sparkar eller petar på dom.
Igår var Eddie här med Milton o Wincent. Jag köt Wincent låna min gåstol men inte före jag hade testat den. Mama sa att det gick mkt bättre denna gången än vad det gjorde senast när jag bara föll på bordet.

Vi åkte sen förbio o tittade på ett hus som papa ville vi skulle köpa men han kunde inte följa med o titta på det så det blir jag o mama som får göra det idag.
Ica Maxi är inte så kul, så jag somnade i vagnen, men det gjorde inget för jag fick en leksak ändå. Det ser ni alla andra ungar, det lönar sig att inte tjata.

Jag har fått medicin till svampen i munnen och jag tycker det är det äckligast som finns, men ändå måste dom ge mig det. 4 ggr per dag, fy vad jag ska ge igen sen när jag kan gå!

Så nu har papa gått iväg för han skulle till kalmar och spela basket och jag hoppas verkligen att dom vinner. Min papa är superduktig på att spela basket.
Mama o jag ska iväg o titta på huset sen. Jag berättar ikväll hur det såg ut.

Puss o kram
Over and out

Elvira


Elvira rapporterar

Idag har det varit en bra dag. Vart på öppna förskolan och haft massage.
Vi låg på mattor på massagen utan blöja och jag tyckte det var lite skönt att slå en drill. Som tur var kom det inget på mama. Men hon sa att det gör inget om hundra år. Hon säger det ofta nu!

Ikväll har jag legat på golvet och tittat på postkodmiljonären och tyckte att det inte var alls svårt med "true blood" men gammal som han var så kan det inte vara lätt.
Farfar hade med all säkerhet klarat det då han är en soapopera freak.

Nåja, nu är det bädden som gäller och imon ska papa gå upp med mig så mama kan sova en liten sväng. Vi får se hur det blir med det.

Kram

Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Idag har min mormor o morfar varit här igen. Morfar skrev upp det sista på taxi kortet o klarade det med 12 av 16 där 11 var godkänt. Han var jätteglad och firade med en mjukglass på IKEA.

Mormor, mama o jag hade gått där en stund och mama köpte en röd hylla till mig som jag ska ha i mitt rum. Det kommer att bli så attans fint att ni kommer inte att tro mig.
Sen fick jag mitt nya skåp av morbror patrik idag och det blev jättefint, tack så mkt!

Av mormor fick jag massa saker bla annat en pyjamas med baby tiger på. Jättesöt!

Sen när papa kom hem så gick vi o hyrde film, det var jätteskönt ute. Månen var hel och stjärnklart. Jag ville somna men dom störde mig hela tiden, mama sa att jag skulle få sova när vi kom hem.

Då ble det kvällsmat, som jag fick av papa för första gången i mitt liv och det gick alldeles utmärkt. Jag åt upp allt, hela 150....... mmmmm va gott!



Det var allt jag hade att säga idag.
Vi ses imon

Over and out
Elvira

RSS 2.0