Elvira rapporterar

Nu sitter vi här, mama o jag. Det är lördag morgon och vi båda har ätit frukost. Mama kaffe och gröt och jag det vanliga, tillägg! Jag är på superhumör och mama ser allt lite trött ut. Jag kramar henne en gång extra för att ge henne lite energi. Det är idag det gäller, mama ska börja jobba och jag kommer sakna henne som tusan. Men hon säger att det bara är på helgen nångång och inte jämt, så vi kan fortsätta mysa under veckorna.

Igår smakade jag gröt för första gången och hör o häpna att jag tyckte det var gott, inga konstiga grimaser och jag ville ha mer. Mama blev så glad att äntligen nåt man stoppar i min mun som jag tycker om.
Så det blir till att provsmaka några dagar sen ska jag äta det nån gång under dagen istället för tillägg. Jag sitter i min barnstol vid bordet då och känner mig så stor.

Moster Melisa kommer idag och tar hand om mig dom timmarna som papa är o spelar basket. Vi ska busa hela tiden.

Kära vänner ni skulle sett eller jag ska visa er strax min mamas sence of fasion. Alltså jag säger bara Ugley Betty släng dig i väggen här kommer Elvira.
Mama borde kanske lära sig lite mer om mode o stil innan hon skickar mig till dagis.



Döm själva.........

Nej nu ska enzo ut o jag ska mysa lite med papa.

Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Mama lägger mig i sängen en si sådär 21.30 eller nåt, sen när mama o papa ska lägga sig så väcker dom mig. Hallå kan man då rå för att man vill ligga där i prata lite med dem? Hmmmmmm?? Mama sssshhhhhhhade mig och sa att nu ska små barn sova, men halllååååå det hade jag ju gjort. DOM VÄCKTE MIG JU!

Somnade iaf tillslut och mama säger att det har varit en rellativt bra natt, jag har bara legat jämte henne på morgonsidan och sparkat henne i ryggen. Massage hävdar ju jag att det är.

Annars då, vad händer?

Idag blir det kanske att leta upp adventsljusstakarna eftersom det snart är jul och mama vet inte riktigt vart dom är efter flytten. Men vi hittar dom nog.

Onsdag är det öppna förskolan för 4-7 månaders gruppen och det är första gången för mig. Jag är så nyfiken. Samtidigt ska mama o jag gå på matinformation för mig och det ska bli SUPER!!!

Torsdag är det kanske öppna i kyrkan, men vi vet inte än.

Fredag MMMMMYYYYYYYYSSSSSSS

Lördag o söndag ska mama jobba och då kommer Moster Melisa till mig på Lördagen o har hand om mig ett par timmar när papa är o spelar match.
Nästa vecka blir det väg o mät för min del och så ska jag få 5 månaders vaccinationen. Jag ska bita ihop och göra som papa gjorde när han vaccinerade sig mot svinis....... gråta!!!! (Mama säger att han inte gjorde det, men jag såg allt)

Så nu, ska jag vila en stund innan jag tar tag i mama o går med Enzo en långa sväng.

Puss på er alla

Over and out
Elvira¨



Jo jag glömde o säga att mama o papa har valt tapeter till lägenheten, jag lägger ut bilder på dom som dom valt under dagen!

Elvira rapporterar

Det blir inte så mkt skrivande här för stunden och jag kan enbart säga att det är mamas fel! Hon är lite trött och tycker det mesta är tråkigt nu så jag har fullt upp med att hålla henne på gott humör. Vilket inte alltid är det lättaste. Det blir alltid mer enkelt när papa kommer hem och kan hjälpa mig. Han är en jäkel på att få mama att le!

Helgen har gått förbi med rasande fart och jag kan bara säga Phu!!!!!

Thea o Rufus med deras föräldrar har varit här i helgen och det har varit attans roligt. Papa o Theas papa Classe var på HV71 matchen igår som dom förlorade. Tråkigt, jag hävdar att det är papas fel som inte tog med mig!

Mama o Moster lekte med oss hela kvällen, jag o Thea fick bada när Rufus somnat. Jag skvätte massa vatten på Thea och då skvätte hon tillbaka, men jag sparkade lite till i vattnet så det bara flög vatten överallt. Det är verkligen det bästa som finns att bada.

Mama har fått jobb och om jag skulle kunna visa hur ledsen jag är att hon ska lämna mig ensam så, skulle eran dator gå sönder. Hon säger med lugn röst, att jag inte blir själv utan att papa ska vara hemma med mig o Enzo. Skööönt, bara papa o ja, då blire en massa fuffens...... o inget städ (mama sa detta!)

Nästa helg börjar hon och jag är lite glad för hennes skull med, hon måste ju tröttna på att vara tillsammans med enzo hela tiden, jag sover ju emellanåt...... hhahahah!

Det blir lite bilder med, först på en ledsen Thea o Rufus



Men deras Mama o Papa försvann för att lägga saker i bilen!

Sen på mig när jag äter sköldpadda



Sen en när jag bara är söt helt enkelt!



Over and out
Elvira


Elvira rapporterar

Det var ju några dagar sen som jag skrev nu och det beror på att mama o jag har varit hemma hos familjen.
Vi har firat min kusin Rufus som fyllde 1 och så min morbro som fyllde 25 (33).
Rufus fick av oss som mama köpt, en massa småböcker med barbapapa och så namnlappar, som man kan både stryka o klistra på. (http://namnlappen.se), jättebra grejer.
Morbror Patrik fick en rakaparat som han blev jätteglad för. Han testade den meddetsamma. Toker!

Igår så var Thea hos mormor oxå, vi busade massor och hon var jättenära att bjuda mig på glass men mama var framme och sa att jag inte fick. Attans oxå, den som såg så god ut.



Jag fick gott nöja mig med min hand, inte lika god, men men!

Så nu är vi tillbaka i Jönköping igen, hemma hos papa som nu lämnat oss för en lättare träning. Han är inte riktigt klokig.
Imon blir det spruta men inte för mig utan för mama o papa........ mohahhaa, rätt åt dom.

Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Igår natt var jag visst vaken lite för mkt tyckte mama, men igentligtn så var jag inte det. Mama hon påstår att jag gör massa saker. Som ex sparkar henne i ryggen på morgonen så att hon ska vakna, jag hon råkar ligga ivägen när jag sträcker på mig. Pratar ovanligt högt, men hallå, jag övar ju bara på att säga MAMA. Men har hon någon förståelse för detta. Nej! Hon är en gnykråka min mama. Så igår  när vi kom hem efter besöket på BVC o vi hämtat papa så tänkte jag att nu attans ska jag ge dom vad dom inte är vana vid.

Så jag skrek........ ett bra tag, dom försökte söva mig, men nej jag vägra. Jag fick sitta hos papa, men aha inte ens det var bra. Som pricken över Iet så la ja en blaja i blöjan som papa fick ta. Han pratar så roligt då när jag har bajsat.
Efter det fick jag lite mat, sen la sig mama med mig i sängen och jag var tvungen att kapitulera. Jag somnade.
Jag sov jättegott! Vaknade i lagom tid till idol och så tittade vi på det. Självklart sjöng jag me lite här o där, fast mama bad mig sjunga lägre, då tog jag i för kung o fosterland.

Vad händer annars då?
Dom har envisats denna vecka med att ge mig nåt äckligt, dom verkar inte fatta att jag inte vill ha så jag spottar ut. Morotspuré sa mama att det va. Tyckte att hon kunde ha det för sig själv. Det räcker gott o väl med bröstmjölk o ersättning för min del! Vill ju liksom ha det gooood stuff, som tacos o potatis me sås o kött. Mama säger att jag är LITE liten för det än, men det kommer och man måste börja med milda saker! Åhhhh vilken gnälltant hon är!

Så nu sitter jag här.....



.... tokig på lördagsmorgonen o äter min sedvanliga handduk. Glad är jag med och pratar en massa, men det är aldrig nån som svarar.
Idag blir det inget kul som jag vet, men imon blir det kalas hos Rufus och sen ska mama o jag stanna till tisdag för då ska papa på klippning igen......konstigt, men det verkar inte finnas några frisörer i Jönköping.

Ha en sköööön helg, det ska vi ha!
Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Tjena tjena mittenbena!

Idag ska jag börja med att skicka den största grattiskramen man kan skicka till sin kusin.
Rufus 1 år, GRATTIS!!!



Helgen har varit rolig, mama o moster har skrattat åt det mesta, tur man inte har så dålig humor då. Henning han liksom bara hänger me på ett hörn. Men han är go, inte lika busig som papa men go!


Gosigos!

I söndags var det fars dag o eftersom min egen papa inte var hemma så var jag tvungen att vänta med att ge paketen. Morfar fick sin av mama, en HV71 mössa, jag tror han blev glad.
Papa kom vid halv 4 och då fick han sin present, en jacka och han blev jätteglad.

Sen kom denna person


Mama visste int vem det var, fast hon lät honom stanna för han såg hungrig ut.......... haha farfar!!!!!

Jag fick sitta i luddes knä och han busade med mig....



han är inte riktigt klokig som Thea säger.

Mormor tog mig till köksbordet och disskuterade vilken mat jag skulle smaka först....



..... det blev blåbär, tyvärr finns ingen bild på detta bara video. Men jag tyckte det var gott.

Igår var det vägar o mätartime.
Vågen stannade på 6735 och längden var 62,5. De ni!
Nästa gång är det vaccination igen........ kanske ska ta med papa denna gången!

Puss på er och tack för att ni kommer till oss o hälsar på, det gör mama glad!

Over and out
Elvira


Elvira rapporterar

IDAG är JAG 4:a månader och äntligen får jag börja testa käk. Kan inte förklara med ord hur glad jag är för detta.
Dagen har spenderats med mama, moster o Henning. Vi har inte gjort alltför mkt. Vi gick en sväng och tog en kaffe på donken.
Mama lagade mat sen, mat som jag inte fick smaka. Men jag gav igen med full styrka då jag bestämde mig för att bajsa under pågående mat och bak. Haha tänkte jag, fick dom!
Snäll är jag!

Sen ble det foton, massa roliga, lägger upp några här.



Godmorgon!





Lisa o Klänning, nej jag menar Henning...... o sist men inte minst, mama!



Imon blir det maaaaat

Over and out
Elvira

Ni måste bar kolla in dessa tavlor sa mama så underbart söta.

www.artbyangel.se

Elvira rapporterar

Mama säger att jag har blivit så morgontrött, kan bara säga att så är fallet. Mama envisas ju med att lägga tillbaka mig i min säng på nätterna och då vaknar jag och ropar på henne att jag inte vill ligga där. Det händer kanske tre gånger per natt. Mama inser inte att hon STÖR min sömn då. Undrar om hon någonsin kommer att fatta att jag inte vill ligga där. Papa höll med mig, men av nån konstig anledning sa han att om jag sparkar honom under natten så blir det bums till min säng, tur att jag inte når så långt än.

Det händer inte så mkt på dagarna nu, kanske det är mamas fel eller kanske lite papas. Han är ju liksom inte hemma och syselsätter mig som han gör på kvällarna och då kan det ju bli lite tråkigt. Mama säger att bara solen tittar fram lite mer så ska vi ut mer.

Idag föll den första snön, jag såg ingen iallafall. Mama täckte ju över vagnen med regnskyddet och då är man ju som barn tvungen att protestera, jag vet väl min rätt här i världen, eller papa vet den iaf (han är jurist). Annars åberopar jag bara BRIS.

Imorgon blir det öppna förskolan och det är så himmla kul....... för mama! Själv får jag bara ligga där i puffen eller sitta i en babysitter. Jag menar hur kul kan det vara igentligen. Mama hävdar att lite får jag faktist offra för henne..... så OK då!

Moster o Henning kommer imonkväll och då blir det lattjolajban.

Sen kommer dom alla på söndag, ska bli så himmla kul att krama mormo o morfar och farfar igen. Längesen nu, ja iaf en vecka sen.

Nej, nu blir det hockey med papa i soffa.



Over and out
Elvira

Elvira rapporterar

Då ni ska ni få se min underbara utveckling än en gång.

Här först ser ni mig nyfödd.....



........ här är jag 2 månader........



........ o detta är idag, snart 4:a månader........



Märk nu på sista kortet hur jag aktivt försöker bita i plasthanden. Man ser ju helt klart att utvecklingen går frammåt.

Hopp o hej
Elvira


Jag måste bara visa i praktiken hur mkt jag växt....



Elvira rapporterar

En snabb sväng ner på stan sen hem igen för mama var ju hungrig. Ibland är det lite synd om henne. Jag själv kan bara gapa lite så får jag mat, men mama måste laga sin själv.

I morse hittade papa inte bilnycklen och det känns som om detta börjar bli en vana, eller kanske en ovana från hans sida. Mama hjälpte honom att leta medans jag själv låg i sängen och drog mig.
Som tur var för oss så hittade han den sen. Papa kanske börjar bli lite dement. Han är ju iofs väldi gammal, men mama är ju äldre.

Vad händer annars då?
Papa ska till gbg i helgen med killgänget, som ska leka nånstans och dricka lite. Mama valde att vara hemma med mig och det känns ju säkrast. Hur jobbigt skulle det inte vara för oss om papa tappade bort sig själv, det skulle inte vara lätt att hitta honom då.
Moster Lisa ska komma och hålla mama sällskap och det ska bli kul, vi ska INTE baka iaf. Det blir väl lite promenader och kanske lite mat.
På söndagen kommer farfar och morfar o mormor för det är fars dag och vi ska fira våra pappor. Tur att man har dom annars hade man ju inte funnits. Det är klart med farsdagspresent till papa och farfar, så nu är det bara morfar kvar. Mama undrar om han kanske vill ha en slipps eller sämskinn. Hon hittar ju säkert på nåt.

Nej ni nu ska jag krypa upp i soffan och prata lite med papa. Han kom hem från jobbet för en stund sen och då hade mama fixat Subway
http://subway.se . Papa älskar detta, tur han har mama då!

Älska er papor

Over and out
Elvira



Tack lisa för bilden (
http://mellemelle.blogg.se)

Elvira rapporterar

Hegen har gått förbi med svindlande fart och det har funnits saker att göra hela tiden!
I fredags  åkte vi hem till mormor o morfar en sväng och åt grillat med Hazzelbackspotatis. Mama sa att det var det godaste hon ätit på länge. Farfar var oxå där och tjatade lite.
Lördagen så var mama o jag o tittade på innebandy när min morbror är coach för damerna. Det ble förslust med 2-1, men dom kämpade ändå väl. Lisa höll mig o mama sällskap under matchen.
Sen åkte vi hem till tjurpapa som inte gjort nåt, då blev mama arg och det blev jag me. Men jag fick lite mat så lugnade jag ner mig och somnade en stund till.

Idag så har vi varit en sväng på A6 för papa behöver nya kläder, han har inga som han säger varje morgon innnan han ska till jobbet. Börjar bli lite tjatigt nu så jag kanske ska låna honom nån kjol.
Sen bar det av till sporthallen igen och min andra morbror spelade match, det blev 2-4 så vinst till oss. Jag gav dom mitt fulla stöd bara det att jag hade HV 71 jackan på mig så det blev lite fel ändå.

Så nu är det kväll o jag har precis ätit välling som mama gjorde fel så jag klagade, men då undrade dom vad som var fel. Men hallå hur skulle ni känna om jag spädde ut eran Cokacola med vatten? Så kändes det!

Ha det bäst alla

Happy Halloween på er
Over and out
Elvira


RSS 2.0